BAU-D1211 - 63387336

РЕХАУ санитарни кутии

Исплатлива брзина

Со новите санитарни кутии, на пример, може да инсталирате три приклучоци за мијалници за исто време како за еден. Истото важи и за цела серија на други санитарни приклучоци – без оглед дали станува збор за инсталација во ѕид или на ѕид, со Т-парчиња или кружна.

Универзалните ленти за прицврстување на санитарните кутии овозможуваат флексибилна примена, во речиси сите ситуации на монтажата:

  • Пред заѕидување  (лепење и заѕидување)
  • Мокра градба (пенење)
  • Сува градба (стегање со CW-профили)
  • Други, како дрвена конструкција на штанд или OSB-плочи

До 70 %
заштеда на време во споредба со класичните форми на инсталација

Само 1 дел – 100 % префабрикувано

Инсталирате само една компактна компонента, наместо голем број поединечни компоненти. Милиметарски прецизните приклучоци што се отпорни на вртење, како и впечатливите линии за едноставно порамнување, дополнително ја олеснуваат инсталацијата и го минимизираат ризикот од рекламации.

rehau-sanitaerboxen - 114521

Изолација – на се е мислено

100 % топлинска изолација според EnEV

Цевките и фитинзите во рамките на куќиштето, ги исполнуваат сите барања на EnEV, односно DIN 1988-200.

Вклучена заштита од бучава и кондензација

Куќиштето ги раздвојува цевките од градежната структура и ефикасно намалува пренос на звук.
Се исклучува создавање на кондензација, благодарение на структурата на ПУР-пената со висок квалитет.

100 %

според EnEV

Асортиман

РЕХАУ има нуди широк асортиман на висококвалитетни санитарни кутии и уникатен прибор:

  • Санитарни кутии за единечни приклучоци (RSB), за проодни приклучоци (RSB+), како и со водомер
  • Санитарни кутии за инсталации во ѕид и на ѕид
  • Прибор од А до Ш: Дистантни плочи, потпорни држачи, напречни греди до затезни клешти

РЕХАУ санитарни кутии за поединечни приклучоци (RSB)

На ѕид

Мијалник

Мијалник

Садопер

Садопер

Машина за перење

Машина за перење

Машина за перење со два електрични штекери за UP-уреди

Машина за перење со два електрични штекери за UP-уреди

Када/туш

Када/туш

Када/туш со вградени ракави

Када/туш со вградени ракавиВо ѕид

Када / Хансгрое / иБокс

Када / Хансгрое / иБокс

Када / Ханса / Хансаблубокс

Када / Ханса / Хансаблубокс

Туш / Хансгрое / иБокс

Туш / Хансгрое / иБокс

Туш / Ханса / Хансаблубокс

Туш / Ханса / Хансаблубокс

Прскалка / Хансгрое / иБокс

Прскалка / Хансгрое / иБокс

Прскалка / Ханса / Хансаблубокс

Прскалка / Ханса / Хансаблубокс

Поединечен приклучок

Поединечен приклучокРЕХАУ санитарни кутии за проодни приклучоци (RSB+)

На ѕид

Мијалник

Мијалник

Садопер

Садопер

Машина за перење

Машина за перење

Када / туш

Када / туш

Када/туш со вградени ракави

Када/туш со вградени ракави

Во ѕид

Када / Хансгрое / иБокс

Када / Хансгрое / иБокс

Када / Ханса / Хансаблубокс

Када / Ханса / Хансаблубокс

Туш / Хансгрое / иБокс

Туш / Хансгрое / иБокс

Туш / Ханса / Хансаблубокс

Туш / Ханса / Хансаблубокс


РЕХАУ санитарни кутии со водомер

На ѕид/во ѕид

Комбинација од мијалник и водомер

Комбинација од мијалник и водомер

Двојно броило

Двојно броило

Додаток

Дистантна плоча од 240 mm

Дистантна плоча од 240 mm


Дистантна плоча од 350 mm

Дистантна плоча од 350 mm


Манометар

Манометар


Напречен мијалник

Напречен мијалник


Потпорен држач од метал

Потпорен држач од метал


Потпорен држач од дрво

Потпорен држач од дрво


Затезни клештиv

Затезни клешти


Видеа

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection