RAUBASIC

Инсталација за вода за пиење и за греење без O-прстен

901-D024 - 1112808

RAUBASIC

Инсталација за вода за пиење и за греење без O-прстен

Системот RAUBASIC: Радијални преси без O-прстен

RAUBASIC е 6 барски систем за инсталација за вода за пиење и за греење во објекти. Системот за инсталација пред сè импресионира со својата флексибилност, како и со технологијата за брзо и безбедно поврзување.

Флексибилност во употребата

Trinkwasser_Endkunde klein - 110467
За инсталација за вода за пиење

AGI_1307666942_CL_2 - 1106107
За поврзување на радијатори

За посигурно: Системски компоненти во докажан REHAU квалитет

Без оглед дали станува збор за вода за пиење или инсталација за греење, RAUBASIC е достапен во димензии од 16, 20, 25 и 32 mm.

901-D020 - 1112810

RAUBASIC цевки

 • Флексибилни цевки PE-Xa со големи резерви на безбедност
 • RAUBASIC Natur: за инсталација за вода за пиење
 • RAUBASIC Eval со слој од антиоксигенска мембрана: за инсталација за греење
 • Цевките немаат тенденција за инкрустации (наслаги)
 • Достапни во димензии од 16, 20, 25 и 32 mm

RAUBASIC фитинзи

 • Трајна непропустливост без О-прстен
 • Фитинзи изработени од висококвалитетен месинг
 • Притисни навлаки од нерѓосувачки челик со интегриран прозорец за гледање за едноставна контрола
 • Јасна идентификација на притисните навлаки (систем + димензии)

Радијални преси без O-прстен благодарение на сигурната технологија за поврзување

Трајно затворено

 • Без О-прстени, самата цевка е средство за заптивање
 • Не е потребно калибрирање или заоблување на крајот на цевката
 • Може веднаш да се оптовари со притисок

888-14-D025_401400_0 - 401400

Брзо завршување на поврзувањето во неколку чекори

901-D027 - 1112805

1. Целосно турнете го прстенот за притисок од нерѓосувачки челик RAUBASIC на крајот на цевката. Лесно се препознава на отворите за гледање.

901-D030 - 1112801

2. Вметнете го фитингот RAUBASIC до крај на обрачот на фитингот во крајот на цевката. 

901-D034 - 1112796

3. Поставете ја алатката за монтажа на граничникот на притисната навлака под прав агол и пресувајте.

RAUTOOL алатки за монтажа: од професионалци за професионалци


Соодветни алатки за трајно затворена и удобна инсталација: 
 

 • Специјално прилагодени на RAUBASIC технологијата за поврзување
 • Компактниот дизајн за лесно ракување дури и во тешки ситуации на монтирање
 • Висококвалитетни компоненти за постојан квалитет на инсталацијата

901-D036 - 1112794

856-D515 - 50718411

Сет RAUTOOL press 16-25

Рачни клешти за пресување за димензии 16 – 25, вклучувајќи ножици за цевки 25

 • Независни од снабдувањето со електрична енергија
 • Робусни и долготрајни
 • Евтин почетен модел

856-D830 - 1112820

RAUTOOL X-press2

Алатка за радијални преси што работи на батерии за димензии 16 – 32, со вклучена батерија и полнач, како и челусти за приклучување 16 – 25 (32 опционално)

 • Лесно ракување благодарение на ергономскиот дизајн
 • До 180 пресувања со едно полнење на батеријата
 • Робусни и долготрајни

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection