RE.SOURCE Систем за различни варијанти на водата од чешма.
Едноставен. Попаметен.

Филтрирана, ладна, вриена жешка1 или вода со меурчиња имаме во секое време, со притискање на само едно копче2 на чешмата. Паметна чешма за вода, наменета за дома или во деловни просотри.


RE.SOURCE: Паметна чешма за вода

Различни варијанти на водата од чешма.


RE.SOURCE не е обична чешма за вода. Со притискање на само едно копче,  водата за пиење може да биде филтрирана, ладна, вриена жешка вода1 или пак со меурчиња, директно од чешма. Сосема едноставно преку паметен и иновативен екран на допир2 , добиваме различни варијанти на водата. Уживајте во различните варијанти на водата  со паметната чешма RE.SOURCE.


Поради големата побарувачка, пред сѐ на варијантите PREMIUM и PREMIUM+, во моментов, за жал не сме во можност да испорачуваме. Моментално работиме со голем притисок за повторно воспоставување на нашата подготвеност за испорака. Добредојдени сте да се запишете во нашата листа на чекање. Автоматски ќе Ве информираме по е-пошта штом RE.SOURCE повторно ќе биде достапен. Ви благодариме на разбирањето.

Регистрирајте се сега


 

Вашите предности со RE.SOURCE


Icon_Wasser_black_Online@3x - 85885

Еден уред.
Сите можности.

Icon_Blatt_Nachhaltig_black_Online@3x - 85897

Ја зголемува удобноста.
Ја штити околината.


Icon_Uhr_black_Online@3x - 85900

Заштедува простор.
И се инсталира брзо.

Icon_Geld_Sparen_black_Online@3x - 85898

Штеди пари.
И тоа двојно.

BAU-D1598 - 77823Еден уред. Сите можности.


Повеќе уживање благодарение на RE.SOURCE

Со RE.SOURCE, во секое време ќе уживате во совршена и вкусна вода за пиење. Системот за прочистување има моќна единица за филтрирање. На овој начин, ефикасно се задржуваат хлорот и металните супстанции, додека важните минерали остануваат. Тоа се забележува и во вкусот на водата.Паметна чешма за вода

Убава на изглед и навистина паметна – чешма за вода RE.SOURCE.

re-source-wasserhahn-premium - 82307

1.

Icon_RESOURCE_Getrennte_Wasserfuehrung - 82313

Посебен довод на вода за филтрирана и нефилтрирана вода.


2.Icon_RESOURCE_360_Wasserhahn - 82311

Чешмата може да се сврти за 360 степени за целосна флексибилност и комплетна употреба.

3.


Иновативен екран на допир и паметни функции на RE.SOURCE Premium и Premium+.

RESOURCE_Funktionen_Allzeit_bereit_Online - 85889

Подготвена вода во секое време

Неразладена, ладна со јаглерод диоксид, вриена жешка1 или само ладна: со интуитивно дизајнираниот почетен екран2, само со едно притискање на копчето, ја добивате водата која ја сакате. 

RESOURCE_Funktionen_Hygienisch_Sauber_Online - 85890

Хигиенски чиста

Сте биле на одмор или не сте ја користеле RE.SOURCE подолго време? Нема проблем: кратко хигиенско плакнење и со сигурност ќе уживате во хигиенски совршена вода за пиење – истиот принцип како што на пр. го познавате од Вашиот кафемат. За уште повеќе комфор, плакнењето исто така може да се одвива во утврдени, програмирани периоди5.

RESOURCE_Funktionen_Alles_im_Blick_Online - 85884

Целосен преглед

Замена на филтерот за вода? Нов CO2-кертриџ? За што и да станува збор, екранот Ви дава јасни упатства што да правите во случај на одржување и во секое време го покажува статусот на одделните потрошни материјали.

 

RE.SOURCE BASIC чешма

Icon_RESOURCE_Basic_Bedienung - 82312

Контрола на RE.SOURCE BASIC со симболи на рачката за мешање.

BAU-D1629 - 80285Заштедува трошоци. Но не и удобност.

Поголема удобност, помали трошоци – со RE.SOURCE тоа е сосема едноставно. Не само што веќе нема да носите тешки резервоари за вода, туку ќе заштедите и пари. И тоа двојно повеќе.

Од една страна, RE.SOURCE на едно четиричлено семејство му нуди потенцијал за заштеда до 81 %3 годишно. Од друга страна, кај потрошните материјали не сте ограничени на производно сопственички и затворен систем. Така, ние се претпочитаме за CO2-цилиндри, кои повторно може лесно да се наполнат.
 


До 81 % заштеда на трошоците

Споредба на RE.SOURCE

*Прикажаните податоци важат за Германија

RESOURCE_B2C_Diagramm_Mineralwasser-DE_Online_MK - 1084195

RESOURCE_B2C_Diagramm_Verbrauchsmaterialien-Online-MK - 1084196

Годишните трошоци за потрошувачка на 4-члено домаќинство со просечна потрошувачка од 1,5 литри сода по лице и на ден и се пресметувани врз основа на податоци, релевантни за Германија. Како основа за пресметките служат необврзувачката продажна цена на производителите за филтри и средства за чистење, CO2-рефил на Sodabär од 5,99 € по цилиндар од 425 грама, како и просечна цена на водата од водовод вкл. надоместок за отпадни води од 0,39 центи по литар и бруто цената за струја од 32,54 центи по kWh. Кај наведената брендирана вода, основа е просечната малопродажна цена. Состојба од 3/2020 година.
  

Icon_PET_Water_White_Online@3x - 85811


1.460

шишиња

троши четиричлено семејство годишно4

Преземање одговорност за нашата околина.

Околу 10 милиони тони пластичен отпад годишно ги преплавуваат светските мориња.
Што може да се направи против тоа? Многу едноставно: Отпадот, кој не настанува и не може да заврши во морето. Со RE.SOURCE може да се откажете од шишињата за вода и отпадот од нејзиното пакување. На тој начин, RE.SOURCE Ви помага да направите чекор напред кон одржливоста.


Повеќе место во кујната

Бокал за греење вода, филтер за вода, апарат за сода-вода: За просторот на работната површина се води тешка борба.
RE.SOURCE ги обединува сите овие уреди во една чешма. Тоа ќе овозможи повеќе слобода за суштинските работи: креирање магични јадења за себе и за Вашите најмили. Покрај тоа, ќе имате и повеќе место во фрижидерот, бидејќи веќе нема да оставате шишиња со вода за ладење.

BAU-D1616 - 80272


без RE.SOURCE

BAU-D1615 - 80271


со RE.SOURCEВода за пиење целосно според Вашите потреби

Кога станува збор за вода за пиење, секој од нас има сосема индивидуални желби. Затоа RE.SOURCE постои во три варијанти. На тој начин ќе ја добиете функцијата што навистина Ви е потребна.

412-D028 - 81158

RE.SOURCE BASIC

Основната верзија располага со механичка контролна рачка.

RE.SOURCE PREMIUM хром

RE.SOURCE PREMIUM

Со иновативен екран на допир и паметни функции.

RE.SOURCE PREMIUM+ хром

RE.SOURCE PREMIUM+

Со дополнителна функција за жешка вода, вкл. родителска контрола.


Детална споредба на трите варијанти на RE.SOURCE

 

Функција

RE.SOURCE BASICRE.SOURCE PREMIUMRE.SOURCE PREMIUM+
 Филтрирана вода
 Ладна вода
 Негазирана вода
 Вода со меурчиња
 Вриена жешка вода
 Хигиенско плакнење
 Нефилтрирана вода (топла/ладна)
 Екран на допир со приказ на статусот и мени за одржување
 ЕКО-режим


Мат C-форма

412-D011 - 80856

Мат L-форма

412-D013 - 80859

Хром C-форма

412-D008_01 - 84843

Хром L-форма

412-D010_01 - 84844


Одговара на секој стил

Секако дека RE.SOURCE и оптички треба да ѝ одговара на Вашата кујна. Оттаму, секоја од трите верзии е достапна во мат и хром варијанта, како и во C-форма и во L-форма.

 Што содржи пакетот RE.SOURCE?


Icon_Office_White_Online@3x - 85810

Не само за дома – водата за пиење може да е достапна во различни варијанти и во работните простори.

Како би било, во секое време на работа, да имате вода со меурчиња, филтрирана, ладна или вриена жешка¹ вода директно со притискање копче2 ? Со RE.SOURCE, тоа е сосема едноставно. Ова го овозможуваат перформансите на ладење од 15 l/h и надворешниот приклучок за CO2-шишиња до 10 kg.

RE.SOURCE на работа

 
BAU-D1592_01 - 80261


Брза и едноставна монтажа во основниот орман

RE.SOURCE се испорачува со Plug & Play комплет за инсталација. На овој начин, RE.SOURCE чешмата, заедно со единицата за под маса, инсталатерот ја поврзува во шест чекори. А благодарение на компактните димензии, единицата за под маса се вклопува во практично секој кујнски основен орман.


Untertischeinheit_black_Online@3x - 85760


Компактни димензии за практично секој основен орман.


Icon_FAQ_White_Online@3x - 85809Најважните прашања за RE.SOURCE

Во нашата сеопфатна збирка на често поставувани прашања, ќе дознаете детали за RE.SOURCE и сè што е важно во врска со темата вода за пиење.

Прочитајте повеќе


Ви требаат додатоци за Вашиот RE.SOURCE?

Во РЕХАУ веб-продавницата можете едноставно и брзо да нарачате потрошни материјали за нова паметна чешма за вода за пиење:

rehau.com/webshop

Регистрирајте го Вашиот нов RE.SOURCE!

Како знак на благодарност за регистрацијата на Вашата арматура на водата за пиење, од нас ќе добиете комплет за чистење плус резервен CO2-цилиндар.

Регистрирај се сега


 
BAU-D1609 - 80264
Имате уште отворени прашања? Стапете во контакт со нас и регистрирајте се.

Штом RE.SOURCE повторно биде достапен, веднаш ќе се јавиме кај Вас. Во меѓувреме, со задоволство ќе одговориме на Вашите прашања за нашата нова чешма за вода за пиење. Со наведување на местото на живеење, ќе може да Ви препорачаме инсталатер за монтажа на RE.SOURCE во Ваша близина.

Пополнете ги полињата означени со „*“ и потоа кликнете на „Испрати“.

Благодариме за барањето. Ќе Ве контактираме во најбрз можен рок.

Вашето барање не е испратено. Проверете ги задожителните полиња.

An error occured, please try again later. (Form was not sent!)

Сите полиња означени со * се задолжителни и мора да се пополнат пред испраќање на формуларот.

Icon_Dealfinder_White_840x300_web - 94398

Вие сте инсталатер и сакате да Ве примиме во мрежата на специјализирани партнери за RE.SOURCE? Овде ќе најдете повеќе информации.

RE.SOURCE специјализиран партнер

1 Функцијата за жешка вода е достапна само кај RE.SOURCE PREMIUM+
2 Екранот и режимот за заштеда на енергија се достапни само кај варијантите RE.SOURCE PREMIUM и RE.SOURCE PREMIUM+
3 види пример на пресметка RE.SOURCE наспроти вода од шише, во споредба на RE.SOURCE со брендот San Pellegrino
4 WDR време на услугата од 16.05.2019
5 Програмирањето се одвива преку веб-апликацијата RE.SOURCE

Engineering progress

Enhancing lives

Контакт

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection