Темперирање на бетонски површини

Опис

Вградување на РАУВЕЈ флекс во бетон
Вградување на РАУВЕЈ флекс во бетон

За вградување во бетон

РАУВЕЈ флекс е компактен цевен колектор од компримиран мрежен полиетилен PE-Xa кој е покриен со УВ-стабилизаторски сив надворешен слој, и се користи во бетонски и поплочени површини. Со цевниот колектор во зимскиот период се дистрибуира геотермална топлина на сообраќајната површина преку еден затворен кружен тек и на тој начин се одржува површината без мраз и снег. Во летниот период се одзема топлината од горната површина и се предава назад во почвата.

Предности

Вградување на РАУВЕЈ флекс во бетон
Вградување на РАУВЕЈ флекс во бетон

Предности

Со извонредните карактеристики на материјалите од PE-Xa во пракса се добиени следниве предности на применета техника:

  • Отпорност на гребење и сили на оптоварување
  • Отпорност на корозија на напукната сила на кинење
  • Оперативна сигурност и при тесни агли на навалување
  • Нема ширење на процеп
  • Висока отпорност на абење

Компоненти на системот

Вградување на РАУВЕЈ флекс во бетон
Вградување на РАУВЕЈ флекс во бетон

Компоненти на системот

  • РАУВЕЈ флекс PE-Xa цевка
  • Техника за спојување и прицврстување
  • Топлински извор, на пр. Геотермија или далечинско греење
  • Циркулациона пумпа за циркулирање на течноста

ПРИЈАВА ВО ПОРТАЛ

Печати