ГЕНЕО ПХЦ - Сертифициран систем за пасивни куќи

Опис

ГЕНЕО® сертифициран систем за пасивни куќи ®

Во програмата на прозорски системи достапен е и ГЕНЕО сертифициран систем за пасивни куќи со дополнителна топлинска изолацоја. Со ставање на термомодулите и специјален средишен дихтунг ГЕНЕО системот за пасивни куќи станува сертифицирано решение за прозорци за пасивни куќи. Сите предности како и кај ГЕНЕО остануваат и кај овој систем – и покрај највисоките критериуми за топлинска изолација.

Карактеристики:

 • Длабочина на вградување: 86 mm / средишен дихтунг
 • Број на комори: 6 комори
 • Топлинска изолација: Uf = до 0,79 W/m²K
 • Заштеда на енергија: до 76% *
 • Материјал: материјал со влакнесто врзување РАУ-ФИПРО®, коекструдиран надворешен слој од високо квалитетен РАУ-ПВЦ за најдобар квалитет на површините
 • Звучна изолација: без челично армирање до Rw,P = 47 dB (со застаклување Rw = 50 dB)
 • Заштита од провалување: до класа на отпор 3, до класа на отпор 2 без челик
 • Пропустливост на воздух: 4 (EN 12207)
 • Заштита од поројни дождови: 9A (EN 12208)

Предности

Предности

 • Полно армиран прозорски систем без дополнително челично армирање
 • Одлична стабилност со високо технолошки материјал РАУ-ФИПРО®, усовршена профилна конструкција и интегриран систем на зајакнување (IVS)
 • Тенки рамки 115 мм кои овозможуваат оптимално навлегување на светлина
 • Рационално складирање и производство со полно армирање
 • Полесно ракување и монтажа заради тежинска предност до 40% наспроти обичните системи на прозорски профили
 • Голема длабочина на фалца од 66 мм за изведба на тројно застаклување
 • Намален притисок на затворање а со тоа и полесно отварање и затварање со ново развиена геометрија на дихтување
 • High Definition Finishing-површина (HDF): висококвалитетна, мазна и лесна за одржување.
 • Еколошки производ, а со тоа и можност за рециклирање
 • Енергетска ефикасност до совршенство – со ГЕНЕО ПРОГРАМАТА (прозорци, влезни врати, подигачко – клизни врати) добивате одлична изолација .

Дизајн

Дизајн

 • Реализирање на голем број архитектонски можности преку индивидуални форми, на пр. кружен, триаголен прозорец како и коси и испакнати дизајни за прв пат со полно армирање.
 • Разновидни можности на дизајн со различни бои и декор фолии како и со лакирање или алуминиумски обвивки
 • Светло сивите дихтунзи ги нагласуваат белите профили а црните дихтунзи ги нагласуваат профилите во боја
 • Елегантна оптика преку закосени делови од 20° и 5 мм надворешни агли

Прибор

Прибор

На располагање е следниов прибор и дополнителни елементи за ГЕНЕО за пасивни куќи:

 • Аголни спојки:
  Успешно го спречува настанувањето на мувла и кондензација (DIN 4108-2)
  Аголни спојки за 90° агли и варијабилни агли со внатрешен навој помеѓу 90° и 180°
 • РЕХАУ Комфорт- дизајн плус:
  Системот на ролетни нуди ефективна заштита од светлина и погледи.Достапен е и систем на ролетни со интегриран комарник.

ПРИЈАВА ВО ПОРТАЛ

Печати