ГЕНЕО систем за влезни врати

Опис

Енергетска ефикасност и дизајн

Влезната врата не е само влезна област туку и клучна точка за изгледот на куќата. Затоа најдобрата енергетска ефикасност, дизајнот, комфорот и долготрајноста имаат одлучувачка улога при изборот. Токму овие карактеристики благодарение на високотехнолошкиот материјал РАУ –ФИПРО ги има во системот за влезни врати ГЕНЕО.

Посебен впечаток даваат скриените окови кои може да се реализираат ексклузивно само со ГЕНЕО профилите.

Карактеристики:

 • Длабочина на вградување: 86 mm / систем со 6 комори
 • Топлинска изолација Uf = 0,75 W/m²K
 • Ги исполнува моменталните и идните EnEV-стандарди
 • РАУ ФИПРО, материјал со влакнесто врзување, IVS (интегриран систем за појачување)
 • Заштита од кражба до класа на отпор 2 без челик при најдобра топлинска изолација
 • Алуминиумски праг според DIN 18024, 18025 и 18040 со висина од 20 mm

Предности

Предности

 • Одлична стабилност со високо технолошки материјал РАУ-ФИПРО
 • Одлична изолација, перфектен дизајн, комфор и долговечност
 • Заштита од кражба
 • Ги исполнува критериумите за градба без бариери
 • High Definition Finishing-површина (HDF): висококвалитетна, мазна и лесна за одржување.
 • Еколошки производ, а со тоа и можност за рециклирање
 • Енергетска ефикасност до совршенство – со ГЕНЕО ПРОГРАМАТА (прозорци, влезни врати, подигачко – клизни врати) добивате одлична изолација .

Можности на примена

Можности на примена

 • Влезни области на староградби со енергетски оптимирано реновирање
 • Новоградби и нискоенергетски куќи
 • Еднокрилни влезни врати кои се отвараат навнатре, со фиксен страничен дел.
 • Двокрилни влезни врати кои се отвараат навнатре, влезни врати со горни светлс
 • Најразлични изведби на конструкции на влезни врати

Дизајн

Дизајн

 • Ексклузивно само во РЕХАУ: Можност за скриени окови за совршен изглед и лесно одржување.
 • Разновидни можности на дизајн со различни бои и декор фолии како и со лакирање или алуминиумски обвивки
 • Скоро беспрекорен дизајн со најразновидните исполни за врати и застаклувања до 53 mm дебелина.

ПРИЈАВА ВО ПОРТАЛ

Печати