РЕХАУ систем за зимски градини

Опис

Систем за различни големини и форми – во хармонија со природата

Зимските градини го продолжуваат дневниот простор и ја доближуваат градината до куќата. Нашите зимски градини со идеалната топлинска изолација и обмислена конструкција придонесуваат за намалување на трошоците за електрична енергија.

Сосема е сеедно, дали се работи за покривање на балкон или тераса со нашиот систем за зимска градина добивате перфектен изглед: со кров во форма на стреа, седло и ли павиљон, со прозорци или врати на сaканото место со или без интегрирани прозорци со пречки.

Карактеристики:

 • Носечки конструкции од термичко разделени алуминиумски профили со интегрирани елементи од ПВЦ за прозорци и врати
 • Се користи преку целата година како дневна и работна просторија
 • Окови за 36 основни типа на зимски градини
 • Одлична топлинска изолација и избегнување на топлински мостови преку термички поделени столбови и јарболи
 • Компатибилен со сите РЕХАУ прозорски системи
 • Ги исполнува критериумите на Сојузот за градини e.V.
 • Промена на аголни спојки за спречубање на кондензација

Предности

Предности

 • Припремен оков: бушењето, фрезувањето и навоите се претходно фабрички изработени
 • Брза монтажа преку екструдираните дихтунзи во столбовите
 • Едноставно позиционирање на елементите за прозорци и врати
 • Наклон на кров кој може да се подесува

Дизајн

Дизајн

 • На располагање се над 170 RAL-бои
 • Избор од 36 различни типови на зимски градини
 • Поединечни основни типови кои може да се комбинираат меѓусебно

ПРИЈАВА ВО ПОРТАЛ

Печати