Комфорт-дизајн плус систем на ролетни

Опис

Системи на ролетни за стара и новоградба

Реновирање на стари градби или новоградба, Комфорт Дизајн плус ги исполнува критериумите за заштита од сонце, насилно влегување, од светлина и инсекти. Трите големини на кутии за ролетни 155 mm, 195 mm и 195 mm се подобни за реновирање на стари градби како резултат на компактната монтажа, додека кутијата со големина од 245 mm се применува за поголеми елементи за прозорци и врати во новоградба.

Карактеристики:

 • Компатибилен со прозорските системи кои ги има на пазарот од дрво, пластика и алуминиум
 • Димензиониран за длабочина на рам 58 - 90 mm
 • Топлинска изолација: U < 0,85 W/m²K
 • Звучна изолација до Rw,P= 42 dB
 • Големини на кутии 155, 195, 195 универзални и 245 mm
 • Висини на елементи до 1,5 m кај големина на кутија 155 mm
 • Висини на елементи до 2,7 m кај големина на кутија 195, 195 универзални и 245 mm
 • Големини на кутии 195 универзални и 245 по избор со капак за ревизија кој се отвара надоле а со тоа и можност за полесно чистење
 • Опремување по избор со примена на гуртни, курбли или електромотори.

Предности

Предности

 • Вистинско решение за висини до 2,7 метри во новоградби и староградби
 • Интегриран комарник (од прозирна мрежа ) за големини на кутии 195, 195 универзални и 245
 • Големини на кутии 195 универзални и 245 по избор со капак за ревизија кој се отвара надоле а со тоа и можност за полесно чистење
 • Кос профил кој ја води влагата нанадвор

Дизајн

Дизајн

 • Разновидни можности на дизајн со различни бои и декор фолии
 • Лакирање со над 170 RAL-бои

ПРИЈАВА ВО ПОРТАЛ

Печати