Раутул: за секоја потреба

Брза инсталација.

Безбедно и сосема едноставно.

Со РАУТУЛ алатите се обезбедува едноставна и лесна инсталација со технологија на поврзување со подвижни навлаки.

Оригиналот:

Веќе 30 години технологијата на спојување со подвижни навлаки  од РЕХАУ обезбедува хигиенски и безбедни врски без мртви точки. Таа е веднаш отпорна на притисок  и  непропустлива без О-прстен.

Различни области на примена:

  • Инсталации за вода за пиење и греење со РАУТИТАН
  • Подно греење и ладење со РАУТЕРМ
  • Индустриска примена со РАУПЕКС за компримиран воздух, вода за ладење и друго
  • Снабдување со топлина со РАУТЕРМЕКС и РАУВИТЕРМ

Инсталирање со рачно вртење:

РАУТУЛ A-лајт2 комби ја оптимизира работата на градилиште. Промената од проширувач на туркач се одвива преку едноставно вртење на главата на уредот - без модификација и без да се тргне алатката од раката.

Опремен за сите случаи:

Модуларниот концепт на  алат со различни типови на работа обезбедува вистинско решение за секоја потреба. Моќните батерии овозможуваат долг работен век. Рачните РАУТУЛ алатки не треба да се поврзуваат во струјна, не треба да се одржуваат и се најпрактични за грубото секојдневие на градилиштето.


Дали знаевте?

Многустрана примена на алатот:
Ниту еден друг производител не нуди таков широк спектар на алати.

Од мали до големи:
Алатите РАУТУЛ го покриваат опсегот на димензии од 10 до 160 mm

Оптимална инсталација.

За максимална ефикасност на градилиште.

Со професионалните алати на серијата РАУТУЛ технологијата на поврзување подвижна навлака се изведува многу лесно.

Трајна непропустливост само во 3 чекори:

Нема потреба од депрецирање и калибрирање на цевките. Дури и пред испитувањето на притисокот, со едноставна визуелна инспекција може да се потврди професионално направената врска.

1. Проширете го крајот на цевката
2. Поставете го фитингот
3. Навлечете ја подвижната навлака


Quick Change®: Брза замена на експандерите

Со патентираниот систем за брзо менување, прицврстувањето и отшрафувањето на експандерите се редуцира за еден чекор. Спротивно на тоа, кај вообичаените фитинзи со навој се потребни четири вртења.

Со визија

До денес се инсталирани над 650 милиони подвижни навлаки  на РЕХАУ. За да продолжиме со оваа успешна приказна, постојано развиваме иновации со кои РАУТУЛ алатите се уште полесни и побрзи.

Удобна инсталација.

Дури и во тешки ситуации.

Моќни алати, оптимални додатоци и професионални знаења од праксата:

Предностите на РАУТУЛ од РЕХАУ!

Идеално: РАУТУЛ додатоци

РАУТУЛ оригинални додатоци - и за несекојдневни потреби:

Двоен и трикратен систем за компресија, внатрешни спирални пружини за цврстите цевки, експандери РАУТИТАН  и друго.

Силно: РАУТУЛ услуга

Најновата генерација на LI-Ion батериите гарантираат долг работен век со кратко време на полнење.

Оптимално: РАУТУЛ услуга

Учење на градилиште, изнајмувајте алати и курсеви за професионална обука: Искористете ја предноста од услугите со додадена вредност на РЕХАУ!

Вртење наместо менување:

Трикратниот систем за компресија придонесува за брзо и лесно приспособување на димензиите. За различните димензии 16, 20 и 25 е потребна само една алатка. Доволно е едно вртење.

Брзо и лесно во сите позиции:

Без оглед дали станува збор за плафонска монтажа, во тесни шахти или во други неповолни градежни ситуации, лесната и компактната форма на алатите на батерија ја олеснуваат инсталацијата.

Опремен за сите случаи

Во темните работни области, доволна светлина обезбедува интегрираното ЛЕД-осветлување.

Преглед на алати

РАУТУЛ K-алат

комбинирани алати 

Мерка

10, 14, 16 mm

РАУТУЛ M1

алат за подвижна навлака 

Мерка

16 - 40 mm

Видео

Презентација на производот РАУТУЛ A-лајт2 комби


Видео Техника на поврзување со подвижни навлаки  


Видео за РАУТИТАН : Системот


Печати