ПЕ - заштитни цевки за кабли

Опис

ПЕ-заштитни цекви за кабел – за сигурни кабелски мрежи низ цел свет

ПЕ-заштитните цевки за кабли на РЕХАУ ги штитат информативните и енергетските кабли од механичко и хемиско изложено оптоварување како и од оштетување од глодари.

Ги исполнуваат сите практични барања за цврстина на сила на компресија на дување на кабли односно спецификација на клиенти па сѐ до DIN 8075 како и меѓународни норми.

Предности

Предности

 • Специјално внатрешно трапезно вбраздување за постигнување максимални инјектирани должини на Фибер оптички кабли (за димензии до d=63mm).
 • Без внатрешно вбраздување го има на располагање во прстен-навојна варијанта или во прачки од d 75 до d 400. Можност за користење како подземна цевка.
 • ПЕ-заштитните цевки на кабли ги исполнуваат специјалните барања за видови на инсталирање како што се вплугување и вкопување.

Испорака

Испорака

 • Според DIN 8074 и/или DIN 8075
 • Стандард во црна боја, специјални бои или изведба во пруги по нарачка
 • Опсег на димензии d 32 до d 400, други димензии по нарачка

Системски компоненти:

 • Приклучен фитинг
 • Завршен фитинг
 • Флекс подлога
 • Завршна капа
 • Секачи, ротациска стругалка, кружен потисен стегач, цевна ножичка
 • Гарнитура за инјектирање
 • Изолатор на растојание, премин низ ѕид, тацна за затворање
 • Сад за отпад во кабелскиот канал

ПРИЈАВА ВО ПОРТАЛ

Печати