Противпожарни црева

Опис

Противпожарни црева

БЕЗБЕДНОСТ, КОГА Е ПОТРЕБНО

Во технологијата за противпожарна заштита противпожарните црева и цревата за гаснење пожар се користат т.н. ѕидни хидранти.

Истите служат за почетна борба против пожар од страна на присутните лица.

Со оглед на опсегот на употреба, барањата кои треба да ги исполнуваат цревата се утврдени со DIN EN 694.
Надворешните лаборатории за тестирање потврдуваат врз основа на типските проверки дека сите противпожарни црева на РЕХАУ во целост ги исполнуваат барањата на стандардот во однос на конструкцијата на цревата.

Во областа на сузбивање на пожари, силиконските дихтунзи за противпожарни врати го комплетираат нашето портфолио на производи.

Варијанти

Противпожарни црева

Варијанти

  • DN 19

  • DN 25

  • DN 33
Печати