Хидраулично управување

Опис

Хидраулични црева

ПРИЛАГОДЕНО СОВРШЕНСТВО

Мали радиуси на виткање, а истовремено високи работни притисоци?

Во опсегот на номиналните големини DN 3,0 mm до DN 12,0 mm РЕХАУ го има оптималното решение.

Течности за притисок

Хидраулични црева

Течности за притисок

Спектарот на течностите за притисок се протега од минерални и растителни мазива преку тешко запалливи хидраулични течности сè до течности на база на минерални масла или гликол. Но, цревата за висок притисок на РЕХАУ издржуваат и притисок од средства за ладење, вода, јаглеродна киселина, азот и кислород.

Можности на примена

Хидраулични црева

Можности на примена

 • хидраулични управувања
 • дигалки

Предности

Хидраулични црева

Предности

 • висока флексибилност
 • екстремна отпорност на притисок
 • лесни
 • мал радиус на виткање

Материјали

Хидраулични црева

Материјали

 • RAU-PA (полиамид)
 • RAU-TEL (полиетер-естер-еластомер)
 • RAU-PE (полиетилен)
 • RAU-PUR (полиуретан; исто така стабилизиран на микроорганизми)
 • Полиестер филамент или арамиден конец
Печати