Држете го Вашиот водовод под контрола.

Заштитете го својот дом со паметен контролер на вода што значително помага во намалување на оштетувањата од водата.

 

РЕ.ГАРД – Контролер на вода со оптимална технологија за безбедност


Со РЕ.ГАРД ќе имате една грижа помалку.    

РЕ.ГАРД го штити Вашиот дом, намалувајќи ги последиците од оштетувања од вода, благодарение на исклучително модерна техника. Имено, системот со врвна функција и квалитет ќе интервенира пред да се случи нешто, при истекување на вода од водоводот.

Plus-X-Award_DE_pos_RE-GUARD - 75701

PXA_best_product_RE-GUARD_DE_pos - 80697

reddot_winner_2019_Online@3x - 86698


 

Предности со интелигентниот контролер на вода

Icon_Uhr_black_Online@3x - 85900

Се инсталира брзо и едноставно

Контролерот се монтира едноставно од страна на професионални инсталатери и брзо се подесува  благодарение на интуитивно упатство. По потреба, сензорите за вода може да се надградуваат.

Icon_App_Home_black_Online@3x - 87095

Сè е под контрола

Со РЕ.ГАРД апликацијата4, водоводот може да се контролира од било кое место преку паметен телефон. Во случај на аномалии, ќе стигне порака на телефонот дека нешто не е во ред.

Icon_Daumen_hoch_black_Online@3x - 87096

Уникатна безбедност

Уредот овозможува максимална заштита, благодарение на техниката со ултразвучно мерење Z-Wave како и резервните батери за итни случаи.


 

Icon_Einfamilienhaus_black_Online@3x - 87097

За сите

Уредот е наменет за домови со едно или две семејства1, без оглед дали станува збор за новоградба, реновирање или надградба. Благодарение на компактниот облик, можна е монтажа и во мал простор.RE.GUARD

 


Интелигентно намалување на штета предизвикана од истекување на вода од водоводот

Оштетувања од водата која истекла од водовод настануваат почесто отколку штети од пожар или невреме. Пукнати цевки, спојки кои пропуштаат, дефектни приклучоци на машината за перење – причините се разновидни, а последиците најчесто се многу сериозни. Се уништуваат  драги предмети или важни документи, а поради влагата брзо се формира мувла које е опасна по здравјето. Потоа е неопходно санирање кои чини многу. Покрај договарањето со водоинсталатерот, исто така и договарањето со осигурителната компанија ќе ве чини време и нерви.


На секои 30 секунди, во Германија се случува оштетување од водата.2Паметно вмрежување, интелигентен систем

REGUARD_Zeichnung_Smarte_Vernetzung_DE_Online - 87102

410-D002 - 80181

1

РЕ.ГАРД контролер на вода

Помага во детектирањето пукнати цевки и истекувања на капки и го исклучува водоводот во случај на оштетување. Дополнително, ја мери потрошувачката на вода и дозволува рачно исклучување и вклучување на водоводот. Монтажата се одвива директно по водомерот, уште пред филтерот за вода во домот.


RE.GUARD

2

РЕ.ГАРД сигнализатор за вода

Преку радио-стандардот Z-Wave, се поврзува со контролерот на вода и детектира вода што истекува во критични подрачја. Сигнализаторите за вода може да се постават во целата куќа и да се опремат со продолжен кабел за тешко пристапните места.


RE.HUB

3

РЕ.ХУБ порта4

Ги поврзува РЕ.ГАРД уредите со интернет и лесно се приклучува на рутерот.

 
410700_Mockup_Iphone_Homescreen - 86243

410700_Mockup_Iphone_Wasserverbrauch - 86244


4

РЕ.ГАРД апликација4

Информира  во секое време и насекаде на паметниот телефон и помага во препознавањето на одржливите потенцијали за штедење во потрошувачката на вода.Како функционира паметниот контролер на вода?

Icon_Ueberwachung-App-REGUARD_black_Online@3x - 86285

РЕ.ГАРД помага во детектирањето пукнати цевки, како и истекувања на капки во водоводот и ги надгледува просториите со помош на сигнализаторите за вода.

Icon_Meldung-App-REGUARD_black_Online@3x - 86284

Во случај на аномалии, РЕ.ГАРД го блокира водоводот и известува преку апликацијата4.

Icon_Abschluss-App-REGUARD_black_Online@3x - 86258

Скапите оштетувања, мувлата и нематеријалните загуби се намалуваат, а ќе се спречи и гневот што одзема време при објаснување со осигурувањето.Целосна контрола преку РЕ.ГАРД апликацијата

410700_Mockup_Iphone_Homescreen - 86243

Сè на едно место

Во ажурираниот преглед на статусот, во секое време гледате4 дали е сè во ред со Вашиот водовод. На овој начин, секогаш сте информирани и можете да уживате во чувството на безбедност.

410700_Mockup_Iphone_Alarm - 86238

Секогаш информирани

Доколку контролерот на вода открие истекување, ќе бидете известени преку насочено известување4 – зависно од избраниот режим може да одлучите, дали да се блокира или не. Во случај на детектирано пукање на цевка, РЕ.ГАРД самостојно се исклучува.

410700_Mockup_Iphone_Wasserverbrauch - 86244

Заштеда на вода

Апликацијата4 детално ја прикажува дневната потрошувачка. На пример, може да видите во кој час трошите колку вода и со тоа може да откриете за што трошите особено многу и, доколку е потребно, да намалите.

RE.GUARD апликацијата е достапна бесплатно за iOS и AndroidСертифициран радио-стандард Z-Wave

Z-Wave е сертифициран радио-стандард, оптимизиран за системите на паметниот дом.   Z-Wave-уредите комуницираат само едни со други и со РЕ.ХУБ портата. Со тоа, уредите се заштитени од директни надворешни напади, а работата на РЕ.ГАРД е можна и без интернет-пристап или поврзување со облак (cloud).

Покрај тоа, радио-сигналите се помалку подложни на пречки отколку WLAN-врската, а со досегот до 30 метри, подобро се пробиваат преку масивните подрумски тавани и ѕидови. Поради краткото времетраење на преносот и малата моќност на пренос на уредите, исто така и потрошувачката на енергија и изложувањето на зрачење се значително помали отколку кај WLAN.


Icon_Z_Wave_Plus_Badge_Green_White_Online@3x - 87099Сигнализатори за вода – повеќе безбедност на критичните места

РЕ.ГАРД сигнализаторите за вода можете да ги поставите и подоцна во домот , по инсталирањето на Вашиот интелигентен контролер на вода. Со помош на испорачаниот продолжен кабел, тие детектираат вода што истекува и на тешко пристапните места.

Дознајте повеќе

IGT_0608-1_Online - 87107


 

Комплетно безбедно – и кога не сте дома

Помалку грижи, повеќе слобода

РЕ.ГАРД работи комплетно самостојно и препознава пукнати цевки и истекувања на капки во водоводот.

Сигурна заштита во секое време

Автоматското исклучување интервенира дури и без функционална интернет-врска и автоматски го заклучува водот во случај на пукање на цевката. Благодарение на батериите за итни случаи, РЕ.ГАРД функционира дури и во случај на прекин на електричната енергија. Сигнализаторите за вода, поставени во слободен простор, се грижат за дополнителна заштита.

Секогаш вистинскиот режим

Во апликацијата4 можете да дефинирате различни режими на Вашето присуство или отсуство, така можете да го наведете соодветното сценарио за секоја ситуација.


BAU-D1520 - 73775


Заштеда при осигурување

Оштетувањата од водата кај градежните осигурителни компании ги предизвикуваат најголем број од трошоците3. Интелигентниот контролер на вода се грижи за минимизирање на штетите пред да се случи нешто полошо.


Icon_Geld_zurueck_Green_White_Online@3x - 86266


410-D052_CL - 85331

Се инсталира брзо и едноставно

Без оглед дали станува збор за новоградба, реновирање или надградба: РЕ.ГАРД има компактен дизајн и инсталатерот може да го вгради брзо и лесно. Исто така и поставувањето се одвива во неколку чекори, благодарение на интуитивното упатство за инсталација.

Дознајте повеќеCover-Shot_470700_Online - 87379РЕ.ГАРД – Контролер на вода. Едноставен. Попаметен.


Целосен преглед за новиот РЕ.ГАРД Контролер на вода е подготвен за преземање во нашата брошура.

Погледни брошура


Најважните прашања за паметниот контролер на вода

Во нашиот сеопфатен збир на често поставувани ќе ги дознаете најважните детали за РЕ.ГАРД и многу други информации во врска со темата за паметен контролер на вода.

Прочитајте повеќе


Icon_FAQ_White_Online@3x - 85809


410-D057_CL - 86089


Достапно веднаш


Ние сме тука за Вас!

Стапете во контакт сега и консултирајте се во детали за интелигентниот контролер на вода RE.GUARD. Доколку како дополнение го наведете Вашиот поштенски број, истовремено ќе може да Ви препорачаме инсталатер за монтажа на RE.GUARD во Ваша близина.

Пополнете ги полињата означени со „*“ и потоа кликнете на „Побарајте без обврски“.

Ви благодариме на барањето. Ќе Ве контактираме колку што е можно побрзо.

Вашето барање не можеше да се испрати. Проверете ги задолжителните полиња.

An error occured, please try again later. (Form was not sent!)


1 RE.GUARD е конципиран за домови за едно или две семејства и не е погоден за големи станбени комплекси со повеќе од две станбени единици.
https://www.gdv.de/de/zahlen-und-fakten/versicherungsbereiche/wohngebaeude-24080
3 https://www.schadenprisma.de/wp-content/uploads/pdf/1/sp_1_2018_art1.pdf
4
Се претпоставува дека паметниот телефон е поврзан со интернет.

Engineering progress

Enhancing lives

КОНТАКТ

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection