Водоводот под контрола.

RE.GUARD: паметен контролер на водата со технологија што е оптимизирана за безбедност.

 

RE.GUARD – паметен контролер на вода


Со RE.GUARD, водоводот во секое време е безбеден на дофат.

Оштетувања од водата настануваат почесто отколку што се мисли, а во многу случаи осигурувањето плаќа само дел од реалните трошоци. RE.GUARD, паметниот контролер на вода, детектира пукнати цевки, како и најмали истекувања, и воопшто не дозволува да настанат помали оштетувања од водата.Достапно веднаш

Стапете во контакт сега

Plus-X-Award_DE_pos_RE-GUARD - 75701

PXA_best_product_RE-GUARD_DE_pos - 80697

reddot_winner_2019_Online@3x - 86698 
 

Предности на интелигентниот контролер на вода

Icon_Uhr_black_Online@3x - 85900

Се инсталира брзо и едноставно

RE.GUARD се инсталира брзо како водомер и благодарение на компактниот облик е погоден и за надградба.

Icon_App_Home_black_Online@3x - 87095

Сè е под контрола

Со RE.GUARD апликацијата1, водоводот се контролира од секаде и пораките се испраќаат директно на паметниот телефон во случај на аномалии.

Icon_Daumen_hoch_black_Online@3x - 87096

Уникатна безбедност

Со иновативната техника на ултразвучно мерење, радио-стандардот Z-Wave, батериите за итни случаи и друго, уживајте во максималната заштита.

Icon_Einfamilienhaus_black_Online@3x - 87097

За сите

За сите домови за едно или две семејства2, без оглед дали станува збор за новоградба, реновирање или надградба.
А благодарение на компактниот облик, можна е монтажа и во ограничени простори.RE.GUARD

 


Паметно вмрежување, интелигентен систем

REGUARD_Zeichnung_Smarte_Vernetzung_DE_Online - 87102

410-D002 - 80181

1

RE.GUARD контролер на вода

Помага во детектирањето пукнати цевки и истекувања капки и го исклучува водоводот во случај на оштетување. Дополнително, ја мери потрошувачката на вода и дозволува рачно исклучување и вклучување на водоводот. Монтажата се одвива директно по водомерот, уште пред филтерот за вода во домот.

RE.GUARD

2

RE.GUARD сигнализатор за вода

Преку радио-стандардот Z-Wave, сигурно се поврзува со контролерот на вода и детектира вода што истекува во критичните подрачја. Сигнализаторите за вода опционално може да се постават во целата куќа и да се опремат со продолжен кабел за тешко пристапните места.

RE.HUB

3

RE.HUB порта1

Ги поврзува RE.GUARD уредите со интернет и лесно се приклучува на рутерот.

410700_Mockup_Iphone_Homescreen - 86243

410700_Mockup_Iphone_Wasserverbrauch - 86244


4

RE.GUARD апликација1

Ги информира Вашите клиенти во секое време и насекаде на паметниот телефон и помага во препознавањето на одржливите потенцијали за штедење во потрошувачката на вода.


Вака функционира паметниот контролер на вода

Icon_Ueberwachung-App-REGUARD_black_Online@3x - 86285

RE.GUARD помага во детектирањето пукнати цевки, како и истекувања капки во водоводот и ги надгледува просториите со сигнализаторите за вода.

Icon_Meldung-App-REGUARD_black_Online@3x - 86284

Во случај на аномалии, RE.GUARD го блокира водоводот и ги известува Вашите клиенти преку апликацијата1.

Icon_Abschluss-App-REGUARD_black_Online@3x - 86258

Скапите оштетувања, мувлата, нематеријалните загуби се минимизираат, а гневот што одзема време ефикасно ќе се спречи со осигурувањето.Сигнализатори за вода

Сигнализаторите за мода можете да се постават флексибилно во домот и нудат уште повеќе безбедност на критичните места.

Дознајте повеќе


410-D024_CL - 83012


Апликација

Преку апликацијата1, Вашите клиенти имаат сè во вид на паметниот телефон.

Дознајте повеќе

RE.GUARD апликацијата е достапна бесплатно за iOS и Android:


 
410700_Mockup_Iphone_Homescreen - 86243

 
Icon_Messung_White_Online@3x - 86889

Иновативна метода на мерење

За детектирање на пукнатите цевки RE.GUARD ја користи иновативната ултразвучна техника за мерење на протокот. Таа не бара подвижни делови и поради тоа е исклучително издржлива и трајно прецизна. Освен тоа, ги изостава компонентите во подрачјето за вода и на тој начин се грижи за оптимален проток и минимални трошоци за одржување.


Icon_Z_Wave_Plus_Badge_Black_White_Online@3x - 86286

Немате интернет-пристап? Нема проблем!

Z-Wave е сертифициран радио-стандард, оптимизиран за паметниот дом. Z-Wave-уредите комуницираат само едни со други и со портата и не се достапни директно од интернет. Ова дополнително ја зголемува безбедноста. Можна е работа без интернет-пристап или облак. Дополнително, краткото времетраење и малата моќност на пренос овозможуваат намалено безжично оптоварување во споредба со WLAN.410-D052_CL - 85331

Се инсталира брзо и едноставно

Без оглед дали станува збор за новоградба, реновирање или надградба: RE.GUARD има компактен дизајн и може да се вгради брзо и некомплицирано. Исто така и поставувањето1 се одвива во неколку потези, благодарение на интуитивниот помошник за инсталирање.

Дознајте повеќе


Најважните прашања за паметниот контролер на вода

Во нашиот сеопфатен збир на ЧПП ќе ги дознаете најважните детали за RE.GUARD и многу други информации во врска со темата за паметен контролер на вода.

Прочитајте повеќе

Icon_FAQ_White_Online@3x - 85809


Icon_Dealfinder_White_Online@3x - 86885Од ова профитирате Вие:

 • Брза и едноставна инсталација
 • Компактен облик
 • Соодветно за новоградба, реновирање или надградба
 • Минимални трошоци за одржување благодарение на ултразвучната техника
 • Продажба плус благодарение на договорите за одржување
 • Соодветно за новоградба, реновирање или надградба


 

Icon_Daumen_Green_White_Online@3x - 86679Од ова профитираат Вашите клиенти:

 • Комплетно безбедно, исто така и кога не сте дома
 • Автоматско исклучување, интервенира и без интернет-врска
 • Со апликацијата секогаш имате сè во вид
 • Премии за осигурување со попуст
 • Одбегнување на скапите оштетувања што со себе најчесто повлекуваат гнев со осигурувањето и долготрајна санација
 • Притоа се намалува и штетата од влага, а со тоа и мувлата што е опасна по здравјето
 • Погодно и за надградба


410-D057_CL - 86089


Сега стапете во контакт со Вашиот овластен претставник за продажба.

Стапете во контакт – Вашиот овластен претставник за продажба потоа ќе воспостави врска со Вас.

Ви благодариме на барањето. Ќе Ве контактираме колку што е можно побрзо.

Вашето барање не можеше да се испрати. Проверете ги задолжителните полиња.

An error occured, please try again later. (Form was not sent!)

1 Се претпоставува дека паметниот телефон е поврзан со интернет.
2 RE.GUARD е конципиран за домови за едно или две семејства и не е погоден за големи станбени комплекси со повеќе од две станбени единици.

Engineering progress

Enhancing lives

Стапете во контакт

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection