Мали црева за висок притисок

Опис

МАЛО, НО УБАВО

Малите црева за висок притисок односно изведбите на црева за висок притисок со мали димензии од РЕХАУ се употребуваат секогаш кога на мал простор се бара високо ниво на притисок.

Течности за притисок

Течности за притисок

Спектарот на течности за притисок се протега од минерални и растителни мазива преку тешко запалливи хидраулични течности сè до течности на база на минерални масла или гликол. Но, цревата за висок притисок на РЕХАУ издржуваат и притисок од средства за ладење, вода, јаглеродна киселина, азот и кислород.

Можности на примена

Можности на примена

 • мали хидраулични агрегати
 • системи за мерење
 • шприцеви за подмачкување
 • централни постројки за подмачкување

Предности

Предности

 • мал внатрешен и надворешен пречник
 • висока флексибилност
 • екстремна отпорност на притисок
 • мала тежина
 • мал радиус на виткање

Материјали

Материјали

 • RAU-PA (полиамид)
 • RAU-TEL (полиетер-естер-еластомер)
 • RAU-PUR (полиуретан; исто така стабилизиран на микроорганизми)
 • Полиестер филамент или арамиден конец
Печати