Дихтунзи за туш-кабини и кади за капење

Опис

НЕВИДЛИВА УДОБНОСТ

На РЕХАУ му успеа наспроти вообичаените системи на пазарот да развие сосема ново решение за достапни туш-кабини и кади за бањање:

Силиконскиот профил со акрилатна сунѓереста леплива лента, комбиниран во трајно соединение на лепило, служи како елемент за дихтување помеѓу (

На тој начин патентот на РЕХАУ ја обеди нува, како монтажата така и предностите на системот.

Но, силиконската програма на санитарната техника нуди уште многу нешта: Поради добрата отпорност на топлина во туш-кабините со масажери се користат силиконските дихтунзи нa РЕХАУ.

Предности

Предности

Атрибутите на силиконските дихтунзи на РЕХАУ се незаменливи:

  • отпорни на температура
  • трајно, непропустливо, долготрајно спојување помеѓу силиконскиот профил и лепливата лента, дури и во мали радиуси на инсталација
  • едноставна и внимателна монтажа со помош на леплива лента на база на акрилатна пена
  • извонредна флексибилност, дури и на долг рок и на високи температури
  • високи сили на лепење од околу 60 N/cm
  • физиолошки неопасни
  • универзално обојување

Материјали

Материјали

RAU-SIK 8153, тврдина по Шор: 60 +/- 5 Shore A

Во зависност од формата на дихтунгот, посебните квалитети и тврдините по Шор може во секое време да се регулираат.

Печати