ГЕНЕО прозорци

Предности

Прозорец за совршено домување. 

Прозорците направени од ГЕНЕО прозорскиот профил имаат извонредна топлинска изолација, но други предности кои ги прават исклучителни и единствени на пазарот. Наместо челик во внатрешноста, профилот ГЕНЕО е изработен од совршен спој на влакна на материјалот РАУ ФИПРО, кој го прави прозорецот екстремно стабилен и екстремно лесен! Taка не е потребно додавање на челик внатре во профилот. Тоа пак овозможува извонредна топлинска изолација како и предности, кои ниту еден друг профил не може да ги понуди.  Уверете се сами !

Предности 

 • Заштедувате до 76% енергија
 • Се чувствувате сигурно, благодарение на високата заштита од провала
 • Уживате во тишината поради 24-струкото намалување на чујноста на бучавата 
 • Немате граници во осмислување на дизајнот 
 • Лесно чистење на прозорците, благодарение на мазната површина 
 • Го има и во варијаната која е сертифицирана за пасивни куќи 
 • ГЕНЕО го има и како профил за влезни врати и лизгачки врати

Производители на прозорци во близина

Форма и боја

Слобода во изборот на боите и формите

Имате голем број на архитектонски можности при изборот на индивидуални форми: округли прозорни, правоаголни, триаголни или пак прозори со пречка.

Изберете ја Вашата боја помеѓу повеќе од 220 декори. Вашата фантазија нема граници. 

Designfreiheit mit mehr als 220 Farben und verschiedensten Formen

Производители на прозорци во близина

Техника

РАУ ФИПРО (RAU-FIPRO)® – Висока технологија 

 • Висококвалитетен материјал RAU-FIPRO® кој го прави профилот енормно стабилен 
 • Длабочина на вградување: 86 mm
 • Број на комори: 6 комори
 • Топлинска изолација Uf до 0,61 W/m²K
 • Заштеда на енергија: до 76%*
 • Материјал: совршен спој на влакна на материјалот (РАУ ФИПРО) RAU-FIPRO, од висококвалитетен RAU-PVC за најдобар квалитет на површината на профилот
 • Звучна изолација до класа на заштита 5
 • Заштита од провала до класа на заштита 3, или до класа на заштита 2 без челик 
 • Спроводливост на воздух  4 (DIN EN 12207)
 • Отпорност на дожд 9A (DIN EN 12208)

Производители на прозорци во близина

*Намалување на загубата на енергија кај прозорецот при промена на прозорците од стари дрвени/пластични прозорци од 80те години (Uf = 1,9, Ug = 3,0) со прозорци од ГЕНЕО профили (Uf = 0,61, Ug = 0,5), големина на прозорецот 123 x 148 cm

Печати