Еуро Дизајн 70

Предности

Едноставно повеќе радост во животот

Еуро Дизајн 70 се профили за прозорци за низок буџет и обезбедуваат многу светлина. Благодарение на својот особено тенок дизајн, тие даваат повеќе простор за стаклената површина. Пространите погледи и сончевите зраци даваат важен придонес за вашата благосостојба. Така се зголемува и нашето расположение.

 • Соби со многу светлина 
 • Огромен избор на бои и облици по желба
 • Безбедност во во домот благодарение на одличната заштита од провали
 • Одлична заштита од бучава, за мирен сон
 • Повеќе удобност за живот поради совршена топлинска изолација
 • Лесно чистење благодарение на завршна обработка со висока дефиниција (High-Definition-Finishing - HDF)

Уживајте во изборот на бои и форми

Постојат многу архитектонски можности со избор на индивидуалните форми, на пример кружни, коси и триаголни прозорци како и изведби на решетки.

Од преку 220 бои може да се избере посакуваната боја. Спектарот на бои КАЛЕИДО КОЛОР обезбедува слобода во дизајнот: Актуелни метални тонови, топол дрвен изглед или трендовски пастел - КАЛЕИДО КОЛОР ја исполнува секоја индивидуална желба за боја.

Постојат повеќе од 220 бои за дизајнирање на прозорецот.


Техника

 • Топлинска изолација Uw до 1,3 W / m²K
 • Звучна изолација Rw = 45 dB
 • Отпор на провала до RC2
 • Дебелина на профил 70 mm за потенок стил
 • 5 комори
 • Дебелина на стакло 41 mm
 • Сеопфатни дихтунзи за заштита од провев и влага
 • Пропустливост на воздухот 4
 • Заптивност на дождовна вода 9А
 • Отпорност на ветер B5
Печати