ГЕНЕО ИНОВЕНТ

Едноставо здраво живеење

Здрава клима во просторот и свеж воздух со затворени прозорци

Да се чувствувате пријатно додека сте во домот значи пред се да живеете во пријатна и пред се здрава атмосфера. Во затворениот простор не смее да има влага, мувла која е штетна по здравјето, бучава, алергени и други штетни материи. Ниту пак не смее да се создадат услови за провала во домот (отворен прозорец) . Како се постигнува тоа ?

41%

од населението имаат проблеми со мувла во домовите 

Главна причина: нема доволно доток на свеж воздух

20%

од населението не може да спие со отворен прозорец поради бучава 

80%

од сите провали во домовите се случуваат поради отворени прозорци на кипање

Решение од РЕХАУ

ГЕНЕО ИНОВЕНТ со целосно интегрираниот систем за проветрување обезбедува доток на свеж воздух при затворен прозорец.

 • Нема влага. Нема мувла.
 • Нема бучава од надвор.
 • Нема услови за насилно влегување.


За доброто на Вашето здравје

ГЕНЕО ИНОВЕНТ обезбедува пријатна клима за престој со свеж воздух, мир и сигурност. 

Квалитет на воздухот

Избегнете мувла со свеж воздух 

ГЕНЕО ИНОВЕНТ обезбедува оптимална размена на воздух

Мувлата се почесто се шири во домовите и сериозно може да наштети на здравјето на оние кои престојуваат таму. Посебно е опасно вдишувањето на мувла за деца и алергични лица.

41% од населението има проблеми со мувла во домовите: 

Проветрување

 • белодробни заболувања
 • инфекции
 • алергии
 • главоболка 
 • замор
 • инфекции на кожата
 • надразнување на очите 
 • потешкотии со концентрација 
 • болки во коските и мускулите             
Проветрување

Мувла-сериозен ризик за вашето здравје

Комбинацијата на висок степен на влажност, лоша изолација и недоволна размена на воздух во просториите доведува до зодавање на мувла, најчесто во бањите, кујните но и во спалните и детските соби (што всушност е најопасно) 

Во секојдневието многу тешко се изведува редовно проветрување

 • 20 минути: проветрување со промаја наутро 
 • повеќепати во денот: размена на целокупниот воздух (истовремено отварање на сите прозорци


Практично решение: ГЕНЕО ИНОВЕНТ

Повеќе не е потребна постојана грижа дали просториите во кои престојуваме се правилно проветрени. ГЕНЕО ИНВОВЕНТ автоматски ја транспортира влагата надвор и внесува свеж и филтриран воздух во просторијата. Воздухот истовремено и се загрева. Сето тоа се случува додека прозорецот е заторен! Така заштедуваме и енергија за греење. 

Влијание на климата во просторијата имаат повеќе фактори


12 литри

влажност се создава во еден ден во едно четиричлено семејство 

CO2

со дишење

New Content Item

Испарување

   на мебелот, теписите, техничките уреди

Извор: Кампања на германското министерство за заштита на животната средина "На климата и треба заштита"

Заштита од бучава

Уживајте во тишината 

ГЕНЕО ИНОВЕНТ пропушта свеж воздух но не и бучавата која доаѓа однадвор

За концентрација, одмор или удобен сон - свежиот воздух е исклучително важен. Уште поважна е тишината. Но честопати немаме тишина, посебно поради сообраќајот во близина. За тоа е создаден ГЕНЕО ИНОВЕНТ: Прозорецот обезбедува свеж воздух и кога е затворен. Така имате проветрена и истовремено тивка просторија. 

20% од населението не може удобно да спие поради бучавата која доаѓа низ отворениот прозорец.Свеж воздух и заштита од бучава 

ГЕНЕО ИНОВЕНТ со својот иновативен систем за вентилација обезбедува оптимална клима во просторијата и истовремено звучна заштита од 42 dB.

ГЕНЕО ИНОВЕНТ  работи со потполна тишина 

Размената на водухот фукционира автоматски и е екстремно тивка, скоро нечујна. 


Поради извонредно тивкиот начин на работа ГЕНЕО ИНОВЕНТ е наменет и за спални соби. 

Крај на бучавата 

Прозорецот ГЕНЕО ИНОВЕНТ проветрува додека е затворен и обезбедува тишина во домот. 

ГЕНЕО ИНВОЕНТ - свеж воздух и тишина


За 16-пати намалена бучава - 24 часа свеж воздух. За пријатен сон. 

Извор: Техничка табела на ХУГ Индустриска техника. Основа на пресметката: при зголемување на бучавата за 10 dB = зголемување на субјективната осетливост за звкот за два пати. 

Сигурност

Чувствувајте се сигурно

ГЕНЕО ИНОВЕНТ ги спрелува натрапниците да провалат во Вашиот дом

Пројот на провалени домови од година на година постојано се зголемува. Врати и прозорци кои се оставени отворени на кип заради проветрување бсе и тоа како добар услов за влагување на натрапниците. ГЕНЕО ИНОВЕНТ е прозорец кој е затворен и неможе лесно да се пробие а истовремено прави проветрување на просторот. 

Не дозволувајте на натрапниците да влезат во домот

Провалување во домот не предизвикувасамо материјална и емотивна штета поради губиток на драгите неша, туку истовремено и несигурност. 

Не се плашете од провала 

Оние кои во текот на целиот ден не се дома, немора попладне да влагуваат во непроветрен дом. ГЕНЕО ИНОВЕНТ со интегриран систем за проветрување ќе го проветрува Вашиот дом а истовремено е затворен. 

Проветрувајте сигурно

Прозорците отворени на кип
се всушност целосно отворени и многу лесно може да се пробијат.
GГЕНЕО ИНОВЕНТ проветрува додека е затворен
24 часа во денот а со тоа дава отпор на натрапниците (класа на отпор RC 2 ). Времето за да се пробие е подолго и со тоа натрапниците тешко се решаваат да го пробијат.

Начин на работа


1) Принципот на размена на топлина 

Автоматскиот систем за вентилација го изнасува застојаниот воздух од просторијата и истовремено внесува свеж воздух однадвор. Свежиот воздух се носи најпрво кон разменувачот на топлина која ја земал топлината од застојаниот воздух. Со истата таа топлина се загрева свежиот воздух. Така ја зачувување топлината до 71 % и заштедувате енергија !

2) Индивидуално подесување

Подесете ја вентилацијата по Ваша желба. На пример при туширање можете вентилацијата да ја зголемите од прво 1 ниво на четврто 4 ниво. 

3) Поленот останува надвор 

Интегрираниот филтер во рамката на прозорецот од класат G3 во голем дел не дозволува внес на полен. Истовремено не нестанува провев (промаја) бидејќи воздухот минува низ специјална мрежа која го разделува и не дозволува создавае на провев. 

Монтажа

Мала работа - голем учинок

Лесно до нов прозорец

Монтажата на ГЕНЕО ИНОВЕНТ прозорец не само што се изведува лесно и чисто туку се завршува за 2-3 часа. 

Системот за проветрување доаѓа целосно интегриран во рамката на прозорецот и не се потребни дополнителни интервенции во ѕидот. 

Едноставно ќиста работа!

ГЕНЕО ИНОВЕНТ се монтира брзо и чисто. 


Промената на прозорецот се изведува во три едноставни чекори:

Чекор 1:
Се вади стариот прозорец

 • нема дополнителна нечистотија 
 • нема дополнителна бучава

Чекор 2:
Се монтира ГЕНЕО ИНОВЕНТ

 • се монтира прозорецот по мерка 
 • нема дополнителна работа бидејќи системот за вентилација е веќе интегриран во рамката
 • се поврзува во електрична мрежа

Чекор 3:
Едноставно вклучување

 • Комплетна монтажа за 2-3 часа
 • Вклучување и уживање 

Нега

Користење на интелигентна техника 

За Вашиот дом и климатска заштита

ГЕНЕО ИНОВЕНТ е иновативен систем кој има свои предности и кога треба да се чисти. Со така наречената ХДФ формула (висок сјај) на површината на прозорецот не се задржува нечистотоја. 

ХДФ формура за мазна површина

ХДФ формулата (висок сјај или хај дефинишн финишинг) е создадена од техничари во РЕХАУ која на профилите на прозорецот има дава најдобри карактеристики и брилијантен сјај. Досегашни прозорци

Проветрување


Кај нормалните површини нечистотијата лесно се лепи и потоа тешко се отстранува. 

Чистењето на прозорецот е едноставно

Благодарение на ХДФ формулата ГЕНЕО ИНОВЕНТ останува многу подолго чист и е лесен за чистење од досегашните прозорци. Лесно се чистат дури и  заоблените места кај решетката за вентилација и тастерот за ракување.

ГЕНЕО ИНОВЕНТ прозорци

Проветрување


ХДФ технологијата достигнува забележително помазни површини и не дозволува наталожување на нечистотија. 


Одржливи на секое поле 

Користењето на материјали и ресурси како и заштеда на енергија го контролираме во текот на целиот производствен процес. Во текот на целото производство со различни мерки ја намалуваме порошувачката на енергија, бидејќи намаленото искористување на ресури доведува до саштита на околината. Печати