macbook-pro-mockups-touchbar-psd-grey-workspace-005_intu1_gba_winner - 1089128

German Brand Award 2021

Исклучителна потврда за работата на брендот: РЕХАУ дивизијата за прозорски решенија ја освои наградата „German Brand Award 2021“ за проектот „РЕХАУ дигитален саем“

18.08.2021

РЕХАУ дивизијата за прозорски решенија е еден од добитниците нан наградата „German Brand Award 2021“, изјави жирито на овој познат натпревар во Берлин. РЕХАУ дивизијата за прозорски решенија ја доби оваа награда за проектот „РЕХАУ дигитален саем“ во категоријата  „Брендирани настани, саеми и изложби“.

Под насловот „Виртуелно искуство на саем. Нова идеја. Нова реализација“ РЕХАУ дивизијата за прозорски решенија го пријави својот проект „РЕХАУ дигитален саем“ за една од престижните награди на „German Brand Award 2021“ (GBA). Жирито во Берлин, во рамките на овогодинешното доделување на наградите, соопшти дека РЕХАУ е еден од победниците.

РЕХАУ дивизијата за прозорски решенија е победник на „German Brand Award 2021“ (GBA). Глобалниот директор за маркетинг, Петер Котцур, и неговиот тим, уверливо го презентираа „РЕХАУ дигиталниот саем“ и неговиот концепт, пред членовите на жирито за категоријата „Брендирани настани, саеми и изложби“ во рамките на напреварувањето „Исклучителност во стратегија, создавање на бренд, комуницирање на бренд“, како модуларна алатка за доживување на брендот. „Оваа награда е одлична потврда за нашето работење и таа ја зајакнува РЕХАУ дивизијата за прозорски решенија, во нејзиниот пристап за доследна работа на процесите на дигитализација, а со тоа и еден од суштинските фактори за успех во нашата бранша – одржлив успешен однос со купувачите.“, изјави Петер Котцур.

„РЕХАУ дигиталниот саем“ создава простор за нов вид на деловно работење и деловни односи помеѓу продажното одделение и купувачите. Така настануваат реали искуства со брендот во „новото нормално“ опкружување – независно од времето и местото. Брендот и купувачот меѓусебно и понатаму се развиваат и комуницираат во обете насоки. Целта е долгорочна, успешна соработка на темелите на индивидуална интеракција“, додава Котцур.

Сето тоа успеа ди го убеди жирито на напреварот „German Brand Award 2021“ (GBA) и доведе до успех на проектот „REHAU digitalni sajam“.

Меѓудругото, следниве бројки го потврдуваат успехот на проектот:

  • > 1.000 состаноци со нови и постоечки клиенти во првите 6 месеци од лансирање на виртуелниот саем
  • Подготвени и припремени содржини на 30 јазици
  • > 40 меѓународни производи и услуги, претставени детално
  • > 10.000 разговори за производите и услугите

Членовите на жирито “German Brand Award 2021” во областа „Исклучителност во стратегија и создавање на бред“ ги наградуваат најјаките кампањи, концепти и стратегии во поединечни стручни дисциплини. Жирито го сочинуваат независни, интердисциплинарни експерти од различни компании за наука, советување, услуги и релевантни агенции. Пријавите се оценуваат според критериумите: самостојност и карактеристики на брендот, концизност на брендот, диференцирање од конкуренцијата и релевантност на целите групи. Изборот  “German Brand Award 2021”, имаше 1.134 поединечни пријави од вкупно 17 земји, со што покажа голем меѓународен одзив.

REHAU WS Virtual Fair Experience-Bild_Buch4-3_gba_winner - 1089127

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection