Kanalschächte

Канализациски шахти

Иднината не е сива

mach-schluss-mit-staendigen-sanierungsarbeiten_mod - 114294

СТАВИ КРАЈ НА ПОСТОЈАНОТО САНИРАЊЕ !!!

Сообраќаен метеж, бучава и пренасочувања на сообраќајот, како резултат на постојана градба на патиштата, кои честопати се должат на санирањата на канализациските мрежи, што одзема време и носи големи трошоци. Не е ни чудо, бидејќи бетонските шахти, кои се склони кон корозија, брзо стануваат скапи долгорочни трошоци, кои можеле да бидат инвестирани на други места.

ПП-шахтите се 37 % поевтини од бетонот

Со нашата АВАШАХТ (AWASCHACHT) , се заштедува двојно: Се намалуваат трошоците за одржување и санирање, бидејќи во текот на животниот циклус тие се 37 % поевтини од бетонските шахти. Ова е резултат на динамичната пресметка за споредба на трошоците според DWA во техничкиот напис во списанието „Straßen Tiefbau“ од јуни 2013 година.

Со планирање со номиналните вредности прилагодени на потребите, дополнително се заштедуваа на материјалните трошоци, како и на трошоците за помали градежни работи и монтажа.


До 30 % помали трошоци за материјалот

Зошто АВАШАХТ (AWASCHACHT) ?

Неверојатна флексибилност во модуларниот систем

Нашите шахти АВАШАХТ (AWASCHACHT)  се конципирани според модуларен систем: Се состојат од конус, прстен за шахта и дно –флексибилно се комбинираат и за кратко време се достапни на залиха. Кај DN 1000, речиси 70 варијанти на дното за шахти, се достапни, а кај DN 800, околу 60 варијанти се достапни, за секоја ситуација на монтажа.

Заштеда на трошоците при монтажата

Поради нивната мал тежина, нашите шахти заштедуваат време за монтажа и за нив не потребно користење на тешки машини на градилиште. На овој начин, наместо 4 бетонски шахти, може да се постават 5 шахти АВАШАХТ (AWASCHACHT)  DN 1000 дневно. Нашата АВАШАХТ (AWASCHACHT)  DN 800 со тежина од 32 kg може да се транспортира и монтира целосно без тешка машина.

86690_mod - 114292

Вистинската шахта за секоја примена

Најкраткиот пат до соодветното решение. Со нашата матрица за комбинирање, за неколку секунди се соодветниот систем, кој е потребен.

86688_mod - 114291

Контролни шахти

АВАШАХТ (AWASCHACHT)  DN 1000: Проодна пластична канализациска шахта DN 1000 од полипропилен

Нашата влезна шахта за нормална фреквенција на проодност, може да се користи и за санирање во отворена изведба, како шахта за промена на насоката на каналот DN 315 – 630 или како шахта со повеќе странични приоди. Наш флексибилен модуларен систем со различно дно и прстени за шахти.

 • DN 160 – 630 - шахта со странични приоди
 • За санирања во отворена н
 • Флексибилни спојки ± 7,5°
 • Трајна заптивност, благодарение на дихтунгот со безбедносно заклучување и растеретениот дихтунг на шахтата
 • Безбедна против пловење, со блокирање на укрутувачките ребра зо земјиното тло, дури и во случај на повисоко ниво на подземни води
 • Одобрение од градежната инспекција на германскиот институт за градежна технологија, DIBt Z-42.1-400

Шахти за посебни намени ќе најдете овде: Специјални шахти

АВАШАХТ (AWASCHACHT)  DN 800: Контролна пластична канализациска шахта DN 800 од полипропилен

Малиот брат на АВАШАХТ (AWASCHACHT)  ПП DN 1000 – конципиран, за потреба од повремено влегување. Идеален за централни урбани планирања, на тесни простори и тесен буџет.

 • Примена и како шахта со приклучок за домот, како шахта за промена на насоката на каналот DN 160 – 250 за санирање во отворена изведба.
 • 25 % заштеда на трошоците за монтажа благодарение на помалата тежина, а со тоа непотребност од тешка механизација на градилиштето и побрзо време на поставување
 • Трајна заптивност  благодарение на дихтунгот со безбедносно заклучување  и дихтување на елементот на шахтата што не е оптоварен
 • Безбедна против пловење, со пасивен отпор на тлото преку ребрата за укрутување во– дури и во случај на повисоко ниво на подземните води
 • Одобрено од градежната инспекција од страна на Германскиот институт за градежна технологија, DIBt Z-42.1-400
 • Флексибилна модуларна програма со соодветни додатоци

Шахти за посебни намени ќе најдете овде: Специјални шахти

Шахти за чистење и инспекција

АВАШАХТ (AWASCHACHT)  DN 600: Пластична канализациска шахта DN 600,  од полипропилен за уреди за инспекција

АВАШАХТ (AWASCHACHT)  DN 600, го олеснува планирањето според потребите. Идеална e, како крајна или инспекциска шахта во комуналното одводнување, заштедува простор и трошоци. Се применува и како почетна шахта на управувањето со канализацијата или шахта за приклучок до куќата.

 • Намалени трошоци за материјал, благодарение на оптимизираната номинална ширина на шахтата DN 600
 • Трајна заптивност  благодарение на дихтунгот за безбедно заклучување и дихтуг на шахтата без терет
 • Безбедна против пловење, со пасивен отпор на тлото преку ребрата за укрутување – дури и во случај на повисоко ниво на подземните води
 • Одобрено од градежната инспекција од страна на Германскиот институт за градежна технологија, DIBt Z-42.1-400
 • Флексибилна модуларна програма, со соодветни додатоци

За секој проблем со шахтата, ние имаме решение

Шахти за посебни намени ќе најдете овде:

Помош во планирањето

Онлајн алати

Дигитален прашалник за објекти
Побрзо од нарачка до достава со нашето дигитално снимање на податоците за објектот

Онлајн статичка пресметка
Во неколку чекори за статичка пресметка на заземјени цевки според ATV-DVWK-A 127

Поддршка во планирањето

Тендерски спецификации
Однапред подготвени: Детални тендерски спецификации, во Word или Gaeb-формат.

Планирање на канализациските шахти во согласност со потребитеНие помагаме при планирање на канализациската мрежа во согласност со потребите, Вие штедите на трошоци.

Ausschreibungstexte


Тендерски спецификации

За да го добиете производот што го сакате, пружаме поддршка со детални


Тендерски спецификации

Engineering progress

Enhancing lives