Покрив за базени КОВРЕКС од РЕХАУ

Покрив за базени

КОВРЕКС од РЕХАУ: Хардтоп за базенот

Иновативниот покрив за базени КОВРЕКС од РЕХАУ ги исполнува највисоките барања благодарение на неговиот софистициран дизајн и извонредните својства на материјалот. Пенестиот дизајн на покривот за базени со ролетна нуди оптимални предуслови за пливање и носивост. Освен тоа, повеќе не се потребни специјални завршни капи за затворање на празните простори.

Уникатните предности на производот го прават КОВРЕКС од РЕХАУ најбезбеден покрив за базени на пазарот – како за возрасни, така и за деца. Согласно стандардот NF p‑90 308, покривот за базени носи без напор тежина до 100 kg и целосно обезбедува од несакано паѓање.

Ваши предности

 • Најбезбедниот покрив за базени на пазарот – како за возрасни, така и за деца
 • До 5 пати постабилен од споредливите системи и особено отпорен на град
 • Извонредни изолациски својства со интелигентен концепт на профилот
 • Софистициран дизајн во пет различни бои
 • Отпорен на временски услови, а со тоа применлив во текот на целата година
 • Отпорен на влијанијата на животната средина и УВ-зрачењето
 • Исклучително лесен за одржување и чистење

Техника

Поради извонредните својства на материјалот, КОВРЕКС од РЕХАУ може да ги покрие речиси сите барања. Покривот за базени со ролетна е 5 пати постабилен од споредливите системи и идеално им се прилагодува на барањата. Не се веќе потребни дополнителни системи за заклучување. Благодарение на подобрената способност за пливање, системот е идеален за подводни погони.

Покрив за базени КОВРЕКС од РЕХАУ: Идеален за подводни погони

Покривот за базени со ролетна КОВРЕКС од РЕХАУ е апсолутно отпорен на временски услови, а во споредба со другите системи дури е отпорен и на град. Системот е едноставен за инсталирање, безбеден на снег, отпорен на замрзнување и спречува раст на алги. Со тоа, базенот совршено е заштитен во текот на зимските месеци.

Во пролет е сосема доволно покривот за базени да се измете, додека другите системи бараат интензивно чистење. Во текот на летните месеци, КОВРЕКС од РЕХАУ е топлинска изолација за Вашиот базен: Постојната топлина се затвора под покривот и се зачувува во текот на ноќта.

Можности за примена

Покривот за базени е идеален за:

 • Базен во куќата и градината
 • Приватни отворени и затворени базени
 • Јавни отворени и затворени базени
 • Спортски базени
 • Посебни примени надвор од областа на базенот
Покрив за базени

Разновидност на боите на покривот за базени

Покрив за базени

Покрив за базени КОВРЕКС од РЕХАУ

Video


Engineering progress

Enhancing lives