SYNEGO

Прозорци СИНЕГО

Пријатното чувство започнува со топлина.

Со СИНЕГО, Вашиот дом станува топол, пријатен и безбеден: Во споредба со актуелните стандардни прозорци, СИНЕГО Ве уверува со до 50 % поголема топлинска изолација*. На тој начин значително ќе ги намалите трошоците за греење и ќе доживеете ново чувство за домот, од кое никогаш повеќе нема да сакате да се откажете.

Предности:

 • Заштеда на енергија благодарение на поголемата топлинска ефикасност
 • Уживате во тишината со најдобрата акустична изолација
 • Се чувствувате безбедно со поединечната заштита од провала за Вашиот простор за живеење
 • Слобода на дизајнот со повеќе од 220 бои и најразлични облици
 • Сјајно чисти прозорци благодарение на значително помазните површини поради уникатните форми со завршен слој со висока прецизност
 • Одговорен придонес благодарение на производството што ги штеди ресурсите за нашата животна средина

Изглед

Нашиот спектар на бои КАЛЕИДО КОЛОР Ви ја овозможува секоја слобода на дизајнирање: Без оглед дали станува збор за металик тонови, топол изглед на дрво или тренди елка зелена – КАЛЕИДО КОЛОР ја исполнува секоја индивидуална желба за боја.

Голем избор на бои:

farben-mk - 110027

Техника

Во внатрешноста на прозорците се наоѓа софистицирана архитектура.

 • Топлинска изолација Uw до 0,65 W / m²K
 • Звучна изолација Rw = 47 dB
 • Отпор на провала до RC3
 • Дебелина на профил 80 mm за потенок стил
 • 6 комори
 • Дебелина на стаклото од 51 mm за примена на тројна термална глазура
 • Сеопфатни заптивки за надежна заштита од провев и влага
 • Пропустливост на воздухот 4
 • Заптивност на дождовна вода 9А
 • Отпорност на ветер B5

РЕХАУ Смарт Гард – превентивна заштита од провали

Незабележително инсталиран во рамките на Вашите прозорски системи СИНЕГО, опционалниот Смарт Гард активно се грижи за превентивната безбедност. Интелигентниот сензор ги регистрира провалниците и самостојно ја стартува одбранбената програма. Активното одвраќање спречува оштетување на прозорците и вратите.

На тој начин Смарт Гард оди многу подалеку од вообичаените алармни системи. Бидејќи тие реагираат дури откако провалникот е во куќата – прозорецот или вратата тогаш се веќе оштетени.

Дознајте повеќе

Smart Guard

Направете ги сопствените четири ѕида оаза на благосостојбата со влезните врати СИНЕГО и лизгачките СИНЕГО врати на подигање.

Материјали за преземање

Специјализирани партнери во Ваша близина

Најдете ги нашите партнери со кои директно ќе може да контактирате.

Побарајте специјализирани партнери

Промената на прозорци е толку едноставна

Се извршува брзо, чисто и некомплицирано.

Погледнете го видеото

Engineering progress

Enhancing lives